PIKANTNÍ, ALE HEDVÁBNÉ A VŠESTRANNÉ
OD LESNÍCH PLODŮ PO BOHATOU TMAVOU ČOKOLÁDU
SENZUÁLNÍ VLASTNOSTI
Barva: tmavě sametově rubínově červená
Vůně: červený rybíz, slivovice, kakao, čokoláda a máta
Chuť: měkké v ústech, příjemné tóny zralých bobulí a švestek následované tmavou čokoládou, s dlouhým a teplým povrchem
SOMELIÉR DOPORUČUJE
Podávat s: zvěřinou, červeným masem ve všech formách (pečené, vařené, grilované, sušené...), ovčím sýrem, tmavou čokoládou
Stárnutí: až 10 let
Teplota podávání: 16 - 18 ˚C
PŮVOD
Oblast vinohradnictví: BrdaVinařství: San Martin
Pozice vinic: jihozápad, jihovýchod
Tvar vinic: terasovitý
Nadmořská výška: 80 - 350 m
Vinařská metoda: single Guyot
Věk vinic: 10 - 25 let
Typ půdy: hlína
Podnebí: středomořské smíšené s alpským
HROZNY
Odrůda: 100 % Merlot
Sklizeň: výhradně ruční výběr hroznů
Fermentace: 100 % ve francouzských a amerických barikových sudech
Zrání: 100 % ve francouzských a amerických barikových sudech, 24 měsíců "na lež"
PARAMETRY
Ročník: 2013
Objem alkoholu: 14,5 % obj.
Kyseliny: 5,37 g/l
pH: 3,57
Zbytkový cukr: 3 g/l
PROMO AKCE - PŘI OBJEDNÁVCE NAD 2.000 KČ BALENÍ SKVĚLÉ ITALSKÉ KÁVY AMIGOS ZDARMA!